Estratègies per a la conservació de les col·leccions de fotografies. Projecte dfoto.

12 nov.

de Pep Benlloch

“dFoto” és un projecte per crear un directori d’arxius i col·leccions de fotografia, tant públiques com a privades, que serveixi d’instrument de registre i difusió del patrimoni fotogràfic espanyol (històric i contemporani).

Les institucions encarregades d’albergar el patrimoni fotogràfic espanyol s’orienten cada vegada més a divulgar el contingut dels seus fons i col·leccions a través d’Internet; no obstant la cerca i localització dels materials fotogràfics del conjunt del territori nacional està frenada per dues qüestions:

• La falta d’homogeneïtat de la gestió dels fons i col·leccions fotogràfiques al nostre país.

• El desigual interès per recuperar el patrimoni fotogràfic entre les diferents comunitats autònomes.

“dFoto” proporciona un portal d’accés a la informació sobre col·leccions fotogràfiques que es troben disperses per tot el territori nacional.

dFoto és un “projecte en curs” en el qual s’incorpora i actualitza periòdicament la informació continguda en la nostra base de dades. En aquests moments s’està treballant en la informació dels centres depenents del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, los Archivos de las Diputaciones Provinciales, los Archivos Históricos Provinciales i una mostra representativa de centres privats juntament amb algunes institucions emblemàtiques en la custòdia de materials fotogràfics.