2012

III Jornades de fotografia documental Can Basté 2012

Les noves tecnologies estan creant una gran transformació dins el món globalitzat de la fotografia. En aquest entorn es planteja com s’haurà de desenvolupar el treball del fotògraf per afrontar positivament aquesta conjuntura tan crítica que estem vivint i quin paper poden assolir les institucions i altres entitats envers els fotògrafs independents i els seus projectes de caire documental.

Les jornades aspiren a aclarir l’estat actual del gènere de la fotografia documental, i exposar les inquietuds i experiències dels professionals.

Tanmateix, es pretén plantejar quines són les darreres tendències, explicar les diverses polítiques institucionals, i mostrar visions plurals del seu desenvolupament futur a l’ensenyament.

Una altra línia de reflexió s’orienta a preveure com serà el nou desplegament dins l’àmbit tecnològic, intentant distingir possibles solucions en aquest nou context, de manera que es puguin evidenciar futures direccions.

Al llarg de quatre dies quatre ponents i un moderador, exposaran les seves opinions al voltant de les temàtiques plantejades dins les jornades.

Els debats plantejaran els diversos aspectes que denotin l’estat i l’impacte actuals de la fotografia documental, ja sigui pel seu valor històric, comunicatiu, informatiu i com a element d’integració i cohesió socials, i així evidenciar els usos que se’n fan en el nostre entorn quotidià més proper.

Taula 1: Jornada Institucions
Dilluns 12 Novembre 17 h. – 21 h.
Es plantejaran els diversos tractaments que es dóna a la fotografia documental des de les institucions, i com es contemplarà el seu ús en un futur pròxim.

 Taula 2: Jornada dedicada a Docència
Dimarts, 13 Novembre 17 h. – 21 h.
El debat tractarà sobre les tendències de l’ús de la fotografia documental dins els plans d’ensenyament actuals, i quina és la labor realitzada per desenvolupar el gènere dins el marc dels programes d’aprenentatge.


Taula 3: Jornada dedicada a la tecnologia i els suports

Dimecres, 14 Novembre 17 h – 21 h
Aquesta taula queda suspesa degut a la vaga general

Taula 4: Jornada dedicada a fotògrafs
Dijous, 15 Novembre 17 h – 21 h
Davant d’aquest món on els canvis es produeixen de forma cada vegada més accelerada, cal analitzar la problemàtica de l’ofici de fotògraf i definir quins són els conceptes que marquen les tendències i poder crear altres opcions útils pels fotògrafs per tal que puguin generar nous projectes documentals.

Xavier Martí Alavedra 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: