Roser Vilallonga

15 nov.


Estudia Filologia a la Universitat de Barcelona i Periodisme a la Universitat Autònoma de Bellaterra però finalment deixa la Universitat per dedicar-se a aprofundir en la seva passió: la fotografia. Comença cursos d’especialització i tallers amb fotògrafs com Cristina Garcia Rodero, Manel Serra, Koldo Chamorro, Anna Turbau i Mariano Zunzunaga.
El 1.990 comença a col.laborar amb diversos mitjans de comunicació (Diari Claro, Canal Plus, Tribuna, El Periódico, El País, Capçalera).
Des de 1992 treballa al diari La Vanguardia, on exerceix tots els gèneres: del retrat al reportatge passant per la fotografia esportiva i la d’actualitat.
La seva inquietud per donar a conèixer temes de marcada temàtica social l’ha dut a realitzar projectes des d’una visió molt més personal, així van néixer els reportatges dels zapatistes a Chiapas, l’oblit cubà, els sherpas al Nepal, l’odissea dels immigrants subsaharians a Barcelona, el món homosexual a Barcelona i San Francisco, l’èxode albanokosovar, els refugiats tibetans, la lluita per la normalitat dels malalts d’acondroplàsia, i les mares soles,  entre d’altres. Tots aquests treballs han estat exposats i publicats a diversos mitjans, ja sigui impresos o audiovisuals.
Ha impartit masterclass a la Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, i a la Universitat de Fotografia de Terrassa.
Ha guanyat, entre d’altres, dos cops el 1er. Premi Josep Maria Pérez Molinos (2001 i 2002), Finalista del Premi Ortega i Gasset (1999) i Premi d’Or de la Society for News Design en la Categoria Reportatges (2008).

Anuncis
%d bloggers like this: