Núria López Torres

27 oct.

Núria López Torres

Va estudiar tres anys en l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Posteriorment va realitzar cursos d’especialització en retrat i reportatge a l’escola IDEP de Barcelona.

En els últims anys se centra en temes relacionats amb el món de la dona, la identitat de gènere, i les sexualitats transgressores. Des de 2008 treballa en un projecte sobre l’homosexualitat a Cuba.

Entén la fotografia com una eina visual de conscienciació social, alhora que, instrument d’aprenentatge i evolució personal. Li permet apropar-se al món per comprendre el caràcter contradictori i paradoxal de l’ésser humà, oferint sempre una mirada antropològica en les seves històries.

En l’actualitat combina el desenvolupament dels seus treballs personals de caràcter documental, amb la col·laboració en diferents organismes públics amb projectes de gènere i la docència en diversos centres especialitzats.

La seva obra ha estat exposada en Caja Madrid i el Cercle de Belles arts de Madrid entre uns altres. Ha participat amb projeccions i exposicions individuals en La Primavera Fotogràfica, el Outono Fotográfico, el Fòrum Fotogràfic Can Basté, Tràfic, PhotoEspaña o la Fundació Foto Colectania. Premi de fotografia de l’II Festival Internacional d’Arts Audiovisuals d’Andalusia. Premi de Fotografia Argazklik. Té obra en la col·lecció Visible d’Art Contemporani. Així com en la Fundació Isonomía de la Universitat Jaume I de Castelló. Les seves fotografies són portada d’assajos antropològics com: “La dona cubana i la crisi revolucionària” “La prostitució als carrers de Casablanca” o “Manifest Puta” entre d’altres.

Anuncis
%d bloggers like this: