Miguel Trillo

27 oct.

Va néixer a Jimena de la Frontera (Cadis) el 1953. Llicenciat en Imatge i en Lingüística Hispànica per la Universidad Complutense de Madrid.

Des dels anys 70 ha retratat a joves en un entorn musical (concerts de rock, festes en discoteques). Al principi aquests joves pertanyien al seu àmbit familiar i a les seves amistats (Màlaga, Sevilla). Als 80 a Madrid converteix els personatges no famosos de la Movida en el seu objectiu primordial (exposició Pop Purrí  a la galeria Ovidi -1982 – i a la sala Amadís -1983 – i edició anònima de sis números del fanzine Rockocó -1.980-1984 -). Trillo reflecteix un relleu generacional en dos treballs publicats a la revista de creació Sud Exprés: Els nous pijos (1988) i Madrid hip hop (1988).

A l’inici dels 90 realitza per al dominical del diari El País un retrat de la joventut espanyola en petites capitals de província. Aquesta obra l’exposa a la galeria Moriarty (1992), de Madrid, amb el títol Souvenirs, editant com a catàleg tires de postals turístiques. El 1993 transforma la galeria El Manantial, de Barcelona, ​​en una botiga de souvenirs amb les seves fotos reproduïdes en objectes turístics. Des de 1994 viu a Barcelona, ​​on ha desenvolupat la sèrie Geografia Moderna, un viatge per fronteres lingüístiques o territorials dela Península Ibèrica. Amb els retrats d’aquests joves ha editat segells de correus (revista El Europeo -1997 -, galeria H2O, de Barcelona -1999 i 2004 -). La seva última sèrie acabada porta per títol Habaneres (exposada en el Cercle de Belles Arts de Madrid dins de PhotoEspaña 05).

En l’actualitat treballa en dos projectes: Zoom, retrats de joves immigrants-en concerts i discoteques-reproduïts en targetes telefòniques; Gigasiápolis, retrats de la cultura juvenil sorgida en les megaciutats del continent asiàtic; Desfile / Parade, retrats de joves caribenys en les parades anuals per les avingudes cèntriques de Manhattan.
El 2009 se li ha organitzat una important retrospectiva al Centro Andaluz de Arte Contemporáneo (CAAC) de Sevilla i a la sala Canal de Isabel II de Madrid, comissariada per José Lebrero, actual director del Museu Picasso de Màlaga. Aquest muntatge va rebre el Premi Villa de Madrid a la millor exposició fotogràfica de l’any.
L’obra de Miguel Trillo -entre el document, el concepte i la passió- es troba en importants col.leccions públiques i privades espanyoles.

Anuncis
%d bloggers like this: