Jordi Oliver

27 oct.

Jordi Oliver

Jordi Oliver comença el seu camí com a fotògraf a principis de la dècada dels noranta retratant les dures condicions socials del Raval. Al 1993, el seu treball com a fotoperiodista al Barrio Chino barcelonés li fan mereixedor de la Beca Fotopres de la Fundació La Caixa, el que li permet diplomar-se en el Màster de Fotoperiodisme que imparteix el International Center of Photography de Nova York. Des de llavors, la seva carrera s’ha adreçat cap a una fotografia de denúncia social. De fet, al 2004 torna a guanyar la Beca Fotopres, en aquesta ocasió gràcies al particular retrat de la crisi econòmica i social que pateix Argentina durant el “el corralito” amb Recuperemos el trueke.

No obstant, i sempre explorant nous terrenys artístics enfocats a la seva passió per la temàtica social, Jordi realitza al 2000 el Master de Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra i, des de llavors, ha compaginat els seus treballs al cinema i a la fotografia. Com a cineasta, ha realitzat documentals com Despertar (2001), Se tranco el domino (2002) – ambientat a L’habana- Dones de terra endins (2006), African Request (2007), i ha col·laborat en la realització de De niños (2001). El seu últim projecte com a realitzador, Resistirse a olvidar, utilitza la fotografia com a teràpia per a ajudar als malalts d’Alzheimer a mantindre la memòria.

Els seus treballs fotogràfics es publican amb asuditat en yo Dona, Babelia, La Vanguardia, The Guadian. Ha estat reconegut amb guardons com el Premi Tahití y sus letras  (2009 al millor reportatge de viatges publicat) i als festivals de Cannes i Sans Sebastià, el premi Fnac-El País, el premi Laus en Gràfica Publicitaria del Teatro Liceu i altres tants.

Al 2010 consigueix una subvenció de la CoNCA (generalitat) per a la realització de dos documentals educatiu a Madagascar amb l’ONG Yamuna.

Anuncis
%d bloggers like this: