Obtura, Multimedia Photojournalism

26 oct.

Obtura és una organització que s’ha constituït per difondre treballs foto-periodístics d’autor. Les noves tecnologies ens ofereixen el marc perfecte, un ampli espai perquè els autors puguin publicar els reportatges de qualitat que la premsa tradicional, en la seva actual situació de crisi, no és capaç de portar fins a l’usuari final, i percebre una retribució per això.

En aquest marc, fotografia, periodisme, documental i cultura conjuguen perfectament amb multimèdia i Internet, paraules que defineixen a obtura com una innovadora plataforma de difusió digital. En ella, els nostres col.laboradors, fotògrafs de reconegut prestigi i emergents, ens nodreixen amb els seus continguts, tots ells amb la imatge com a principal protagonista.

David Monfil, farà una presentació dels co-fundadors i de la idea de creació d’Obtura, quin son els fins principals, els objectius i el perquè d’Obtura. Desprès introduirà una petita projecció de uns 2 minuts fent un recorregut per la web i les opinions dels diferents fotògrafs que col·laboren amb Obtura.

Paco Elvira, parlarà del futur del fotoperiodisme i el camí cap a les noves tecnologies i les noves iniciatives com Obtura poden ser clau. També parlarà dels requisits per publicar amb Obtura i la idea original de ser una plataforma on els professionals puguin continuar fent la seva feina.

Nacho Rodríguez, parlarà del disseny de la web, de com es va gestar el nom i el logotip i farà un recorregut per les pàgines més importants i els diferents canals de difusió que te Obtura com, el Feedburner, FaceBook i Twitter.

Per a finalitzar la presentació, es projectarà un nou multimèdia que encara no serà public a la web, es a dir, els assistents podran veure en primícia una nova projecció d’uns dels fotògrafs més reconeguts dels que col·laboren amb Obtura.

Dimecres, 26 d’octubre de 2011 a les 18 h

Anuncis
%d bloggers like this: