Maria Rosa Vila

26 oct.

Periodista, editora gràfica i fotògrafa de Barcelona.

Maria Rosa Vila

Llicenciada en Ciències de la Informació per la  Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).  Màster en Edició Gràfica de la UAB. Des de 2007, és la Directora de Fotografia de la revista de geografia i viatges  Descobrir Catalunya   (Sàpiens Publicacions, Grup Cultura 03).

Al 1985, treballa com a fotògrafa de plantilla del desaparegut diari  Catalunya Sud  de Tarragona. Més tard, com a fotògrafa  freelance , publica regularment reportatges a  El Periódico de Catalunya  i revistes tècniques especialitzades de  Montagud Editores.  Durant alguns anys, alterna la fotografia amb la tasca de productora i reportera del programa de ràdio  La aventura como razón de Ser  de  Ràdio Barcelona  (Cadena SER)   fins que al 1997 comença a treballar com a fotògrafa i editora gràfica al diari  La Vanguardia.   Al 2000, s’incorpora com a  redactora a la secció d’edició de  El Periódico de Catalunya .

Entre d’altres, ha coordinat l’exposició fotogràfica  El país de les emocions. 150 números de la revista Descobrir Catalunya,  al Palau Robert de Barcelona (2011), i la mostra permanent de fotografia del  Museu Olímpic de Barcelona  (2007). Ponent i conferenciant, ha format part del jurat de diversos premis, com el   LUX 2009 que atorga la Asociación Nacional de Fotógrafos de España,  i altres certamens de fotografia, sempre vetllant perquè els concursos tinguin unes bases dignes pels fotògrafs.

Anuncis
%d bloggers like this: