GrisArt, 25 anys de pensament visual

25 oct.

De Rafa Badia de GrisArt-Escola Superior de Fotografía.

GrisArt - Escola Superior de Fotografia

GrisArt-Escola Superior de Fotografia ofereix un Pla d’Estudis de tres anys format pels Cursos Generals I i II, que s’imparteixen en el primer i segon any, respectivament, i els Cursos Professionals, en el tercer i últim any. És en aquest tercer any quan l’alumne, després d’haver consolidat una formació global tant tècnica com a conceptual, s’especialitza escollint l’àmbit professional amb el qual se sent més identificat. Un dels Cursos Professionals que proposa GrisArt és el Curs de Fotorreportatge.

L’aposta de GrisArt quant al curs de Fotorreportatge és la formació de fotògrafs documentalistes professionals, aportant-los una sòlida cultura visual; així com un domini pràctic dels nous llenguatges i recursos tècnics que s’apliquen a la informació gràfica contemporània.

Al llarg del curs en les quals es combina la teoria i la pràctica, els alumnes realitzen una immersió en la història dels diferents gèneres de la fotografia de reportatge, les mecàniques dels mitjans de comunicació de masses impresos i l’apogeu de nous formats elaborats al voltant de la tecnologia digital i la difusió per Internet.

També s’imparteixen coneixements sobre totes les fases de realització d’un projecte documental, des de la documentació prèvia fins a treballs de post-producció, com l’edició gràfica o la comercialització de les imatges. Per tot això s’explica, a més d’amb el professor titular, amb una desena de reconeguts professionals en actiu els qui, en una o dues sessions, exposen les dinàmiques pròpies de les seves àrees de treball.

La realització d’un reportatge final suposa la concreció dels coneixements adquirits per cada alumne al llarg del curs. Aquest treball final haurà de tenir una qualitat que superi l’àmbit escolar i sigui susceptible de publicar-se en un mass-media, ja sigui imprès o en pantalla.

Dimarts, 25 d’octubre de 2011 a les 17 h

Anuncis
%d bloggers like this: