Silvia Dahl Termens

24 oct.

Conservadora de les col·leccions fotogràfiques del Museu Marítim de Barcelona.

Silvia Dahl

És llicenciada en Història de l’Art per la Universitat Central de Barcelona i s’ha especialitzat en els estudis de mar. L’any 1992 obté el títol de tècnic en recuperació del Patrimoni Cultural Català i, com a tal, ha desenvolupat diferents tasques en la salvaguarda de la cultura marítima.

L’any 1994 inicia la seva relació professional amb el Museu Marítim de Barcelona treballant en el projecte sobre Cens del Patrimoni Marítim de la Costa Catalana. Posteriorment, ha realitzat diversos treballs vinculats amb l’inventari de les obres patrimonials del Museu. Des de l’any 2001 s’encarrega de la gestió de l’Arxiu Fotogràfic.

És co-autora de varis capítols del llibre Les Embarcacions de treball de la costa catalana, en declinar la vela (S. XIX-XX). Dins l’àmbit de l’MMB és autora i col·labora en la revista del museu i ha estat comissària de diferents exposicions de fotografia marítima, entre elles la sèrie d’exposicions de format itinerant, Catalunya Marítima, crònica en blanc i negre. En aquests moments està acabant d’escriure un llibre sobre les col·leccions fotogràfiques de l’MMB, que es preveu es publiqui a finals d’any.

Anuncis
%d bloggers like this: