L’Arxiu Nacional de Catalunya. Passat, present i reptes de futur.

24 oct.

De Imma Navarro

En els darrers vint anys, l’Arxiu Nacional de Catalunya s’ha convertit en un dels referents del nostre país com a institució encarregada de la preservació, conservació i difusió del patrimoni fotogràfic català. Com a arxiu històric i com arxiu general de l’administració dela Generalitat l’ANC aplega un important nombre de fons, alguns incorporats per transferència i altres ingressats mitjançant donacions, dipòsits i compra-vendes.

En front d’aquesta allau d’imatges, que superen ja els tres milions d”artefactes”, és una preocupació de la institució el poder arribar més i millor als nostres usuaris. Per aquests motius es treballa en la normalització de les descripcions i en la millora dels nostres aplicatius, en especial en la consulta no presencial , així com en la millora de les instal·lacions i dipòsits per tal de poder garantir les millors condicions per a la conservació del que és la nostra memòria en imatges.

 Aquesta presentació vol donar a conèixer que és l’AFI és a dir l’Àrea d’Imatges de l’Arxiu Nacional de Catalunya, quines són les seves tasques i com treballa el dia a dia, quins són els fons que es conserven, la política d’ingressos, les tasques de preservació, conservació i restauració, la normalització en la descripció i quins són els temes que ens preocupen: cap a on hem d’anar, que hem de fer amb els drets d’explotació, com garantir i protegir millor als fotògraf alhora que garantim el dret a l’accés dels usuaris, i intentar planificar quines seran les necessitats de la nostra institució en els propers deu anys (els nous públics, les noves imatges).

Dilluns, 24 d’octubre de 2011 a les 18 h

Anuncis
%d bloggers like this: