El document fotogràfic en l’Arxiu Històric de Roquetes – Nou Barris

24 oct.

L’arxiu fotogràfic és una de les seccions més conegudes i consultades de l’entitat.

Les fotografies procedeixen tant de les donacions de particulars i entitats com de les realitzades pels membres que formem part del propi Arxiu. Actualment hi ha al voltant d’unes 18000 fotografies, però no és una xifra definitiva perquè és un fons que creix contínuament.

A grans trets, les fotografies estan classificades en geogràfiques, cronològiques, exposicions i donacions. El format de les fotografies és majoritàriament en suport de paper fotogràfic, si bé també tenim en diapositives (en procés de digitalització) i darrerament en format digital, que tendeix a una gran i ràpida expansió.

Actualment és el fons documental més consultat per part de particulars, estudiants, entitats i institucions, que les utilitzen per a treballs de recerca, edició de llibres i revistes i exposicions temporals.

Ricard Fernández i Valentí explicarà les tècniques de catalogació i arxivació del fons fotogràfic.

Josep Maria Babí exposarà els diferents suports fotogràfics i el actual procés de digitalització dels diferents formats. Marta Grau s’encarregarà d’explicar a grans trets les tècniques de conservació, manipulació i tractament de les fotografies que s´ha apliquen a l´ Arxiu i el tema dels drets d´ autor.

Els tres ponents ens parlaran sobre la consulta i difusió de l’arxiu fotogràfic, la seva situació actual en l’entitat i les seves perspectives de futur.

Dilluns, 24 d’octubre de 2011 a les 17 h


Anuncis
%d bloggers like this: